George Vergados Photography Blog

Alt Image Full

#My_Katerini Exhibition Opening

Την Πέμπτη 31 Σεπτεμβρίου ταξίδεψα στην Κατερίνη για να στήσω και να συνεπιμεληθώ, για 49η φορά, μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει η δραστήρια ομάδα μας Greek Instagramers Events. Συνολικά έχω συμμετάσχει σε 53 στησίματα εκθέσεων από το 2013 μέχρι σήμερα, αν συμπεριλάβουμε και άλλες που δεν έχει διοργανώσει η ομάδα μας. Παρόλο που είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και κουραστικό το εγχείρημα, δεν έχει υπάρξει ούτε μια φορά που να μην έχω νιώσει αυτόν τον απογειωτικό ενθουσιασμό που σου χαρίζει το αποτέλεσμα. Είναι μαγικό, την μια στιγμή να βλέπεις όμορφες φωτογραφίες στην οθόνη του υπολογιστή και μετά από λίγο καιρό, να βλέπεις ολοκληρωμένη μια θαυμάσια έκθεση φωτογραφίας με τόσες πολλές διαφορετικές φωτογραφικές προσεγγίσεις!

Η έκθεση #My_Katerini είναι μια από αυτές και δημιουργήθηκε για να αναδείξει την πόλη και τις ομορφιές της. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Τεχνών "Εννέα Μούσες". Ένα νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο-κόσμημα του 1908 που αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου και στολίζει το κέντρο της Κατερίνης. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2/9/2023 στις 18:00, με μεγάλη προσέλευση κοινού και φίλων της φωτογραφίας. Είχα την ευκαιρία να ξαναδώ πολλούς φίλους μου από την Κατερίνη και τις γύρω περιοχές και να γνωρίσω κάποιους αξιόλογους ανθρώπους. Με συγκίνησαν και μου έδωσαν μεγάλη χαρά φίλοι που ήρθαν από μακριά, από τη Θάσο, τη Χαλκιδική, την Γερμανία κ.α. για να μας δουν και να παρευρεθούν στα εγκαίνια.

Η έκθεση, μας γέμισε όμορφες εικόνες από το αστικό τοπίο της πόλης, το παραλιακό μέτωπο, την καταπράσινη φύση, στιγμιότυπα από την καθημερινότητα των κατοίκων και μέσα από τα 70 έργα της, έργα 27 φωτογράφων που συμμετείχαν, είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά τον ταξιδιωτικό αυτό προορισμό τον οποίο επισκεφθήκαμε τον Μάιο του 2022 για να τον φωτογραφίσουμε, στο πλαίσιο του ομώνυμου Project #My_Katerini που συνδιοργάνωσαν η ομάδα μας Greek Instagramers Events με την Αντιδημαρχία Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης.

Η δικιά μου συμμετοχή στην έκθεση: 

gvergadosmk (2)

gvergadosmk (1)

gvergadosmk (3)

Η έκθεση θα φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών "Εννέα Μούσες" μέχρι τις 13/9, δίνοντας στους επισκέπτες της ένα δημιουργικό κίνητρο να εξερευνήσουν περαιτέρω την πόλη και να ανακαλύψουν τις μοναδικές και αστείρευτες ομορφιές της. Στόχος μας είναι να παρουσιαστεί αργότερα και στην Αθήνα.


Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της έκθεσης στην Κατερίνη:

Δείτε όλο το album


Βίντεο από τα εγκαίνια:

@gvergados

#My_Katerini Exhibition Opening 2/9/2023, Art Center "Nine Muses", at Katerini City. #experiencekaterini #gr_events #fypシ #fyp #Greece

♬ Calm Beat - Pasha Velchev

Μέσα από αυτό το ταξίδι, την διοργάνωση του Project #My_Katerini, την παρουσίαση της έκθεσης και τις όμορφες εμπειρίες που ζήσαμε στην Κατερίνη, γνωρίσαμε και αγαπήσαμε άλλον έναν υπέροχο ταξιδιωτικό προορισμό. Διαπιστώσαμε ότι η Κατερίνη και τα περίχωρα της είναι ένα διαμαντάκι για κάθε ταξιδιώτη, ένας τόπος με μεγάλη ποικιλομορφία για κάθε εποχή του χρόνου που τα έχει όλα! Πανέμορφη φύση, βουνό, θάλασσα, αστικό τοπίο, γαστρονομία, αξιοθέατα, φιλόξενους ανθρώπους, μοναδικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Ένας αξιοθαύμαστος Ελληνικός ταξιδιωτικός προορισμός που αποτέλεσε έμπνευση για τα φωτογραφικά μας κλικ και μας έκανε να τον νιώσουμε δικό μας!

We use cookies
Please accept essential & tracking cookies for the good functionality of this site and the improvement of user experience.